Tipuri de seminee – Aspect

semineu-clasic-elyana

În ultima noastră postare, am discutat despre diferitele tipuri de șeminee: pe lemn, gaze, electricitate și etanol. Astăzi, punem la o parte funcțiile și ne concentrăm în schimb pe formă și aspect. Citiți mai departe pentru a afla despre estetica șemineelor, care cu siguranță vă vor aduce confortul și luxul pe care îl doriți pe tot parcursul anului.

Șeminee tradiționale

 Un șemineu tradițional pe vatră utilizează un design atemporal și este cel mai obișnuit stil de șemineu găsit pe piață. Acesta este de obicei din cărămidă sau piatră, dar poate avea și materiale mai unice, cum ar fi cimentul sau marmura. Frecvent, ele includ chiar și modele complexe, frumoase, punând astfel în evidență cu adevărat șemineul ca punct focal al casei.

Șeminee contemporane

Șemineele contemporane – care tind să funcționeze cu gaz – sunt lipsite de necesitatea unei vetre și, prin urmare, vin într-o serie de modele diferite. O tendință care a crescut mult în ultimul timp este șemineul montat pe perete, o opțiune excelentă pentru oricine nu are suficient spațiu pentru o vatră tradițională. Cu un suport de perete, șemineul nu afectează deloc mărimea  camerei și oferă aceeași senzație de relaxare fără a ocupa mult spațiu. Plasarea este de asemenea flexibilă; îl poți monta chiar sub un televizor!  

Un alt design contemporan superb este șemineul cu două fețe, care valorifică funcția făcând șemineul disponibil în două spații separate, acționând  simultan în ambele. Un alt motiv pentru care șemineele cu două fețe sunt grozave? Sunt mai economice decât adăugarea de șeminee separate în fiecare cameră.

seminee-clasice-seminee-pe-lemne-seminee-bioetanol-seminee-electrice-amenajari-living-in-stil-clasic-baroc-antic

Șemineele portabile

Șemineele sunt cel mai des preferate în aspect tradițional, dar știm că faptul că un șemineu de acest tip, construit pe perete, nu este o opțiune bună pentru toată lumea, și aici își fac apariția  șemineele portabile. Acestea pot fi instalate oriunde și sunt o alegere distractivă, neașteptată, dacă aveți un spațiu mic, dar nu vreți să renunțați la atmosfera confortabilă conferită de un șemineu.

Șemineele exterioare

 Și, în sfârșit, șeminee în aer liber – dacă șemineele pur și simplu nu se potrivesc pentru interiorul casei tale. În climatele mai calde, șemineele în aer liber adaugă o notă de confort într-o terasă elegantă, creând un sentiment de ambianță la fel de glamour ca la o stațiune de cinci stele.  

Șemineele au parcurs un drum lung în istorie și stilurile lor s-au transformat semnificativ. Există atât de multe stiluri decorative și tipuri de șeminee pentru a se potrivi arhitecturii și nevoilor pentru o casă – de la gaz, la electricitate și chiar ardere de lemn.

Când începeți să luați în considerare posibilitățile în ceea ce privește șemineele, nu vă faceți griji – nu trebuie să alegeți doar unul! S-ar putea chiar să luați în considerare amestecarea și potrivirea diferitelor stiluri, maximizând căldura și frumusețea șemineelor ​​în spațiul dvs. În cele din urmă, decizia se reduce la dorințele și nevoile fiecărui om în parte. Dar un lucru este sigur: șemineele vor fi întotdeauna la modă, iar noi nu vom ezita să vă ajutăm să găsiți șemineul potrivit, perfect pentru casa dumneavoastră.