Semineul pe lemne, o combinatie perfecta intre estetica si practica

semineu-rustic-kimono-six

Desi pe piata exista o multime de variante de centrale termice pe gaz, multi oameni prefera vechile seminee pe lemne pentru incalzire. Pe de o parte, acestea ofera o estetica perfecta, generand senzatia de caldura atat fizic, cat si psihic, iar pe de alta parte, pot fi foarte economice.

Semineele pe lemne moderne nu mai au aproape nimic de a face cu cele din urma cu cateva zeci de ani, multe dintre ele avand functii cat se poate de futurist.

Daca in viziunea ta, livingul perfect are semineu, iata ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un astfel de produs.

semineu-rustic-pe-lemne

Criterii de achizitie a semineului

Un prim lucru de care trebuie sa tii cont este suprafata pe care urmeaza sa o incalzesti, asta daca semineul are si rol de incalzire, nu doar estetic.

Unii oameni aleg seminee pentru incalzire centrala, care pot sa faca fata unor suprafete mari, in timp ce altele doresc un produs care sa incalzeasca doar o incapere.  Pentru semineele destinate incalzirii centrale va fi nevoie de solutii puternice si de o camera tehnica.

Semineele destinate incalzirii unei singure incaperi vor putea sa fie focusate pe aspect si sa aiba lemnele la vedere.

Puterea este un alt criteriu care este foarte important. In functie de suprafata incaperii pe care o doresti incalzita, poti opta pentru o putere mai mare sau mai mica. Statistic, daca ai o locuinta de 85 de metri patrati, cu inaltimea standard de 2,6 metri, va trebui sa optezi pentru un semineu cu putere termica de 10 Kw.

De asemenea, trebuie sa tii cont si de randamentul semineului, care trebuie sa fie de minim 90%, dar si de maerialele din care este construit. In ceea ce priveste materialele, ai de ales intre foarte multe optiuni:

seminee-clasice-seminee-pe-lemne-seminee-bioetanol-seminee-electrice-amenajari-living-in-stil-clasic-baroc-antic
  • Semineu din otel captusit cu samota. Este foarte popular si este foarte sigur si durabil. Din pacate, nu are un randament asa de mare;
  • Semineu din fonta. Este o alta solutie populara, insa are marele dezavantaj de a nu putea tine caldura foarte multa vreme in incapere.
  • Semineul din caramida. Aceasta varianta este cea mai folosita de-a lungul timpului. Daca vrei un semineu cu gura deschisa, caramida este cea mai potrivita, fiind rezistenta si foarte placuta din punct de vedere estetic.

Ultimul lucru de care trebuie sa tii cont este gura semineului. Aceasta poate sa fie inchisa sau deschisa. Daca ai suficient spatiu, este bine sa optezi pentru varianta inchisa. Daca ai un spatiu mai mic sau ai animale de companie si copii mici, sete bine sa te orientezi catre un semineu cu gura inchisa, acoperita cu sticla.

Lasă un răspuns