Seminee centrala termica / termosemineu cu automatizare si puffer

seminee-clasice-seminee-moderne

Semineele centrala termica – instalatie cu automatizare completa cu puffer 

Instalatia semineelor cu acest tip de automatizare poate fi realizata dupa cum urmeaza:

  • Instalatie semineu centrala ce produce agent termic pentru incalzirea radiatoarelor sau incalzirii in pardoseala, si/sau produce apa calda menajera prin intermediul unor sisteme de instalatie a semineului.
  • Instalatie semineu centrala in paralel cu o centrala murala ( pe gaz, electrica ) prin intermediul puffer-lui / tanc apa si a celorlalte componente de instalatie

Pentru instalarea semineelor centrala sunt necesare urmatoarele componente : teava cupru si fiting-uri, aerisitoare automate, puffer cu 1 serpentina , pompe de recirculare a apei ( 2 buc ) vana cu 3 cai, supapa STS de descarcare automata wats, sonda de temperatura cu display si afisaj electronic led, vas de expansiune, etc.

EXPLICATIE INSTALATIE  !

  1. Semineul centrala poate fi folosit independent pentru a realiza agent termic in instalatia de caldura ( radiatoare sau incalzire in pardoseala ). Se baga lemne pe foc si dupa cca 30 minute maxim, apa din interiorul focarului centrala ajunge la 40 grade ( temp setata de catre instalator pentru functionare normala ), moment in care v-or incepe sa functioneze pompele de circulare a apei. Prima pompa impinge apa din focar in tancul de apa si a doua impinge apa din  catre instalatia locuintei. Temperatura din semineu este afisata in permanenta pe display, afisajul electronic fiind amplasat pe semineu sau langa acesta. Supapa de descaracare WATTS sau STS , realizeaza descarcarea apei din instalatie in caz de suprasolicitare ( cand temp apei din instalatie sare de app 95 grade C ), Vasul de expansiune realizeaza presiunea din instalatie care  normal este setata intre 1,5- 2 bari.
  2.  Semineul centrala poate fi folosit in paralel cu o centrala murala pentru a realiza agent termic dar si apa calda menajera. Se pastreaza toate elementele de mai sus, iar pe langa acestea se adauga puffer-ul de apa : folosirea semineului sau folosirea centralei murale. Adica : Centrala Murala are de obicei un termostat de ambient ce masoara si indica temperatura din camera. Cand temperatura din camera  scade sub temp setata pe ambient, aceasta porneste automat. Dar, daca semineul este functional, acesta furnizeaza apa calda pentru incalzirea locuintei, temp. din camera unde este amplasat ambientul sesizeaza ca are o temperatura peste cea minima setata anterior si centrala Murala nu porneste . Atata timp cat in semineu este foc centrala Murala nu va functiona, aceasta va porni doar pe timpul noptii cand nu mai este foc in semineu ( doar daca nu aveti insomnii si o sa bagati pe foc si in timpul noptii :). )
  3. Pufferul / tanc-ul de apa are rol de a inmagazina apa calda si de a o recircula in instalatie si / sau de a o folosi pentru apa calda menajera

Lasă un răspuns