Lucruri pe care trebuie sa le stii despre seminee

semineu-modern-mozaic-nine

Daca vrei sa sugerezi confortul dintr-o locuinta, este suficient sa aduci in discutie un semineu. Atat cu rol functional, cat si cu rol decorativ, semineul reuseste sa ofere caldura si sa asigure o estetica incredibil de frumoasa.

Daca vrei un semineu in locuinta ta, trebuie sa stii ca il poti achizitiona gata construit din magazinele de profil sau ca il poti construi. Daca alegi sa il construiesti insa, trebuie sa ai foarte mare grija cine se ocupa de fiecare detaliu, deoarece orice eroare poate sa aiba consecinte nu tocmai placute. Pana sa ajungi la faza de constructie este bine sa stii o serie de lucruri despre acest produs.

Blaze, Fireplace, Bonfire, Burn, Coal, Cozy, Danger

Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre semineu

1. Semineul funcitioneaza pe principiul convectiei. Acesta incalzeste aerul si il face sa circule prin incapere. Spre deosebire de sobele clasice, semineul este mult mai eficient deoarece acopera intreaga incapere si incalzeste uniform. Sobele incalzesc doar prin radiatie si duar dupa ce acumuleaza caldura.

2. Semineele pot sa incalzeasca apa calda menajera. Un semineu poate sa fie echipat cu boiler care sa incalzeasca apa calda menajera si sa fie racordat la calorifere. Astfel, incalzirea se poate face in toata casa, nu doar in incaperea in care se afla elementul de incalzire.

3. Cel mai important element al semineului este cosul de evacuare. Acesta poate sa decida gradul de siguranta pe care il au cei care locuiesc in casa cu semineu.

4. Exista o multime de tipuri de seminee. Acestea sunt clasificate in functie de combustibilul cu care functioneaza sau in functie de modul de constructie. Se poate opta pentru seminee cu focar inchis sau cu focar deschis, pentru seminee din caramida, beton sau metal si pentru seminee care functioneaza fie cu combustibil solid, fie cu gaz, energie electrica sau biocombustibil. Este bine sa te informezi foarte bine inainte de a alege semineul, in conditiile in care decizia pe care o iei poate sa decida cheltuielile pe care le ai si eficienta.

5. Majoritatea celor care isi cumpara seminee in ziua de astazi o fac pentru elementul estetic pe care il ofera. Desi semineul poate sa fie o sursa de incalzire perfecta, foarte multi dintre cei care achizitioneaza un astfel de produs o fac pentru faptul ca arata foarte bine. Tocmai de aceea, atunci cand faci o astfel de achizitie este bine sa tii cont de ornamentele pe care le are modelul si de modul inc are se incadreaza in incapere.