Mai multe detalii pe http://barbequeromania.ro/

Ca o prima regula pe care trebuie sa o avem in vedere cand incepem realizarea unui astfel de plan va fii stilul arhitectural ce va impune tipurile de finisaje. Lemnul, caramida sau piatra naturala sunt cele mai comune materiale folosite pentru decorarea unei bucatarii de vara traditionala in timp ce placajele ceramice, tencuielile, cromul sau aluminul se adapteaza mai bine unui spatiu avangardist.

Echipamentele si mobilierul vin sa completeze stilul decorativ in functie de dorinta utilizatorului. Cu toate acestea, gratarul, rotisorul, cuptorul sau wok-ul se regasesc in mai toate bucatariile de vara.

Cand spui bucatarie, indiferent ca se afla in interior sau in exterior, prima data te gandesti la gatit. Dar nu uita si de un spatiu de servit masa. Pentru ca un dining poate fi considerat „prea mult” sau „prea pretentios” pentru gradina, iti poti instala o masa de picnic pe care sa o accesorizezi foarte chic cu bancute si alte decoratiuni, eventual colorate, de vara: fata de masa, servete de bucatarie, farfurii si tacamuri etc.

Chiar daca vorbim de o bucatarie de vara, acesteia nu trebuie sa ii lipseasca nimic, sau cel putin strictul necesar care sa ii permita sa fie functionala. Asadar, vei avea nevoie de o chiuveta, un blat de lucru, un aragaz (plus gratarul), cateva spatii de depozitare, dar si un mini-frigider.

 Iluminatul si alimentarea cu energie electrica trebuie si ele realizate. Iluminatul nu numai ca te ajuta, dupa lasarea apusului, sa vezi mai bine preparatele si ingredientele, dar va creea si o atmosfera romantica, in timp ce o priza iti este folositoare atunci cand vrei sa folosesti diverse electrocasnice sau aparate.