GRATARE DE GRADINA – EXCLUSIVISTE
Pentru mai multe imagini accesati Gratare de gradina din sectiunea CATEGORII
UMG ART DESIGN –produce gratare de gradina personlizate, simple si complexe, din piatra naturala, granit, travertin, cuptoare de pizza, cuproare din samota refractara, gratare caramdida, plita taraneasca, cuptor paine pe lemne.
Gratarele de gradina ( barbeque-urile) au devenit in ultima perioda de timp mult mai complexe, mai moderne, mai sofisticate decat in anii precedenti.
Gratarele de gradina s-au transformat usor in superbe bucatarii de vara, amenajate modern, rustic sau clasic in functie de preferinte, arhitectura casei si a amenajarii gradinii.
Pe langa grill-ul normal s-au adaugat mult mai multe elemente optionale ce alcatuiesc un gratar de gradina complex cum ar fi : un blat de lucru din granit sau piatra naturala, locuri de lemne sub gratar cu usi de lemn baituite in culorile casei, chiuveta incorporata in blatul de lucru, sa nu uitam de celebrul protap, cuptor de pizza, cuptor de lemne, etc.
Plecand de la aceste informatii generale tot ce trebuie sa faci este sa iti identifici nevoile, sa te orientezi catre tipul de gratar pentru gradina care raspunde cel mai bine si sa alegi modelul care are functiile si accesoriile care se potrivesc cu stilul tau de gatit si care iti usureaza efortul depus.
EXECUTIE BUCATARII DE VARA CU GRATAR DE GRADINA INCLUS ( LA CHEIE )
Executam bucatarii de vara la cheie urmand pasii respectivi:
Turnare placa beton
Placare cu pavaj plca de beton
Constructie zid pe spate
Constructie partea de lemn
Constructie acoperis + invelitoare + burlane etc.
Decorativa pe pereti
Iluminat
Gratarul de gradina efectiv
Etc .
CUM SA ALEGI UN GRATAR DE GRADINA ?
Inainte sa te descoperi ce poate face un gratar de gradina sau ce tipuri de gratar exista, este indicat sa iti pui cateva intrebari ajutatoare, intrebari care te vor ajuta sa iti identifici nevoile si care te vor ghida in alegerea ta. Cel mai bun gratar de gradina este acela care raspunde cel mai bine nevoilor tale.
Unde vrei sa-l amplasezi ?
Trebuie sa te gandesti la locul unde vei amplasa noul gratar de gradina si sa te asiguri ca este suficient spatiu liber pentru a-l utiliza in voie. Trebuie sa ti cont ca ai nevoie de spatiu de manevra precum si de o masa destul de generoasa langa acesta.
Ce vrei sa prepari la gratar?
In functie de modul in care vrei sa folosesti un gratar si de mancarurile pe care doresti sa le prepari, prebuie sa te orientezi catre modele care au anumite functii: cuptor de pizza, plita pentru a coacere, arzator suplimentar, afumatoare etc. Pentru a alege modelul potrivit pentru tine este foarte important sa identifici nevoiele inainte sa incepi constructia unui gratar.
Cat de des il vei folosi?
Daca esti un gurmand in adevaratul sens al cuvantului, iti place gatitul in aer liber, sa invite sis a petreci cu prietenii, atunci ai nevoie de un gratar de gradina mai complex si o bucatarie de vara generoasa.
Daca il folosesti ocazional atunci un simplu gratar de caramida sau piatra naturala este sufiicent pentru a asigura nevoile tale .
Acestea sunt cateva dintre intrebarile de baza care te pot indruma spre alegerea gratarului de gradina pentru tine
RECOMANDARI DESPRE CONSTRUCTIA UNUI GRTAR DE GRADINA
Pentru inceput trebuie sa alegi un model ce trebuie sa se potriveasca cu arhitectura casei.
Amplasarea acestuia trebuia sa fie intr-un loc unde vantul nu duce fumul spre casa dar intr-un loc aproape de o intrare in locuinta ce va permite acesul rapid catre ustensile si mancare.
Amplasarea gratarului de gradina trebuie facuta pe o suprafata plana betonata cu armature deoarece gratarul de gradina are destul de multe kilograme sis a nu riscati sa se incline in timp. Ulterior aceasta suprafata se poate pava .
Un grătar de gradina poate fi piesa centrală a grădinii tale, locul tău de vis, mai ales dacă ești pasionat de gătit. Dacă îți amenajezi un foișor în apropierea grătarului, un loc de servit masa, atunci cu siguranță va fi locul de întâlnire al prietenilor tăi în fiecare weekend. Și de ce să nu te bucuri de zilele însorite de vară, atunci când căldura te dă afară din casă?
RECOMANDARI BUCATARIE DE VARA MODERNE / CLASICE / RUSTICE
Ca o prima regula pe care trebuie sa o avem in vedere cand incepem realizarea unui astfel de plan va fii stilul arhitectural ce va impune tipurile de finisaje. Lemnul, caramida sau piatra naturala sunt cele mai comune materiale folosite pentru decorarea unei bucatarii de vara traditionala in timp ce placajele ceramice, tencuielile, cromul sau aluminul se adapteaza mai bine unui spatiu avangardist.
Echipamentele si mobilierul vin sa completeze stilul decorativ in functie de dorinta utilizatorului. Cu toate acestea, gratarul, rotisorul, cuptorul sau wok-ul se regasesc in mai toate bucatariile de vara.
Cand spui bucatarie, indiferent ca se afla in interior sau in exterior, prima data te gandesti la gatit. Dar nu uita si de un spatiu de servit masa. Pentru ca un dining poate fi considerat „prea mult” sau „prea pretentios” pentru gradina, iti poti instala o masa de picnic pe care sa o accesorizezi foarte chic cu bancute si alte decoratiuni, eventual colorate, de vara: fata de masa, servete de bucatarie, farfurii si tacamuri etc.
Chiar daca vorbim de o bucatarie de vara, acesteia nu trebuie sa ii lipseasca nimic, sau cel putin strictul necesar care sa ii permita sa fie functionala. Asadar, vei avea nevoie de o chiuveta, un blat de lucru, un aragaz (plus gratarul), cateva spatii de depozitare, dar si un mini-frigider.
Iluminatul si alimentarea cu energie electrica trebuie si ele realizate. Iluminatul nu numai ca te ajuta, dupa lasarea apusului, sa vezi mai bine preparatele si ingredientele, dar va creea si o atmosfera romantica, in timp ce o priza iti este folositoare atunci cand vrei sa folosesti diverse electrocasnice sau aparate.
RECOMANDARI SEMINEE
Șemineul pe langa o sursa alternative de caldura este un obiect decorativ foarte atractiv, poate cel mai important din cadrul camerei de zi. Întotdeauna invitații vor fi atrași de obiectele atractive și create cu bun gust în spațiile în care sunt primiți, motiv care ne va aduce și mai multă satisfacție și bucurie.
Pe lângă rolul estetic, în cazul unui șemineu contează cât de bine poate încălzi încăperea, acesta având un randament mai ridicat decât sobele clasice. Un șemineu reține și emană căldură și după stingerea focului, iar asta se va reflecta pozitiv și în factura de la finalul lunii. În plus, un șemineu nu încălzește o singură încăpere-aerul cald poate fi direcționat și către alte camere prin instalarea sistemului potrivit. Puterea de încălzire a unui șemineu este determinată de modelul ales și de suprafața care trebuie încălzită. Materialele folosite pentru a îmbrăca un șemineu sunt de asemenea foarte importante.
În funcție de stilul în care dorești să fie șemineul se alege și tipul de sticlă. Unui focar rustic i se poate amplasa o ușă cu sticlă în formă prismatică. Ușa cu sticlă semirotunda este ideală pentru șemineele amplasate pe colț, în timp ce pentru un șemineu modern sunt ideale focarele cu sticlă dispusă pe mai multe laturi, care oferă un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar ușor de curățat și de alimentat poți opta pentru deschiderea verticală.
semineeartdesign@gmail.com