RECOMANDARE COS DE FUM PROFESIONAL

 ALEGEREA UNUI SISTEM DE COS DE FUM PROFESIONAL CERAMIC LEIER

O ALEGERE INTELIGENTA !

Sistemele de coșuri de fum cu tubulatură din șamotă se integrează perfect în gama de produse Leier și, prin utilizarea celor mai performante tehnologii de prelucrare a materiilor prime naturale, asigură binemeritatul confort al căminului.

Sistemele de coșuri de fum inovative Leier corespund tuturor exigențelor standardelor europene de specialitate, cuprind un ansamblu de elemente componente compatibile și accesorii, care asigură o funcționare ireproșablilă a sistemului. Drept urmare a aprecierii calităților superioare și a durabilității, a garanției de 33 de ani acordată pentru aceste produse inovative din domeniul evacuării gazelor de ardere, utilizarea sistemelor de coșuri de fum Leier este recomandată de asociația profesională a coșarilor, constructorilor de coșuri de fum și șeminee ASFOCH.

Cosuri de fum profesionale Leier :

Avantajele achizitionarii si montajului cosului de fum profesional cu tubulatura samota, vata minerala bazaltica si manta de beton usoara:

 1. Rezistenta la temperaturi ridicate
 2. Spatiu ocupat, necesar montajului foarte redus aproximativ 0,1 mp
 3. Siguranta in functionare
 4. Eficienta energetica prin functionarea la randament a sursei de caldura
 5. Greutate proprie si dimensiuni reduse
 6. Montaj simplu si rapid
 7. Certificate conform standardelor europene
 8. Durabilitate ridicata garantata
 9. Raport calitate/pret avantajos
 10. Garantie extinsa

COMPETENTE RIDICATE ALE PRODUSULUI LEIER

Cosul de fum ceramic profesional Smart, este un cos de fum economic, atat din punctul de vedere al pretului cat si din punctul de vedere al spatiului ocupat montajului. Coș de fum termoizolat, cu dimensiunile exterioare cele mai reduse, este soluția ideală și pentru locuințe cu spații mici. Acesta ocupa o suprafață ocupată de circa 0.1 m2 din spațiul util al unei încăperi, necesară pentru montaj. Domenii de utilizare: sobe de teracotă și sobe metalice cu lemne, șeminee și cazane cu lemne de diferite puteri, termoseminee

Dimensiunile interioare ale cosurilor de fum profesionala SMART Leier:

LSK 140 MM , LSK 160 MM, LSK 180 MM, LSK 200 MM, LSK 220 MM, LSK 250 MM, LSK 300 MM

Sistemul de cos de fum Leier SMART : rezistenta la acizi si insensibilitate la umiditate sau rezistenta la arderea funinginii ( in functie de modul de utilizare, respectiv regimul de functionare)

Rezistenta la acizi : Tubulatura de samota este rezistenta la actiunea coroziva a condensantului acid format in canalul de fum, nu corodeaza, nu se perforeaza, iar pierderile de masa ca efect al exploatarii normale nu depasesc valorile in MSZ EN 1457, cap 10.

Rezistenta la arderea funinginii : In perioada de garantie al cosului de fum producatorul garanteaza indeplinirea conditiilor precizate in MSZ EN 1457, cap 9, cu privire la clasa de etanseitate declarata.

Insensibilitatea la umiditate : In conformitate cu prevederile MSZ EN 13063, pct.5.3.2.1, producatorul garanteaza proprietatea de insensibilitate la umezeala a structuriisistemului de cos de fum.

 GARANTIE EXTINSA

Sistemul de coș de fum LEIER: rezistenţă la acizi și insensibilitate la umiditate sau rezistenţă la arderea funinginii (în funcţie de modul de utilizare, respectiv regimul de funcţionare)

Rezistenţa la arderea funinginii În perioada de garanţie producătorul garantează îndeplinirea condiţiilor precizate în MSZ EN 1457, cap.9. cu privire la clasa de etanșeitate declarată. Rezistenţa la acizi Tubulatura de șamotă este rezistentă la acţiunea corozivă a condensatului acid format în canalul de fum, nu corodează, nu se perforează, iar pierderile de masă ca efect al exploatării normale nu depășesc valorile prescrise în MSZ EN 1457, cap.10. Insensibilitatea la umiditate În conformitate cu prevederile MSZ EN 13063-2, pct. 5.3.2.1, producătorul garantează proprietatea de insensibilitate la umezeală a structurii sistemului de coș de fum.

Garanţia intră în vigoare începând cu data achiziţionării produsului.

Garanţia acoperă exclusiv defecţiunile constatate de producător, care cat, să pună la dispoziţia proprietarului elemente componente noi sau reparate, în vederea înlocuirii celor deteriorate în perioada de garanţie. Producătorul nu se obligă să acorde alte despăgubiri. Garanţia nu se referă la calitatea lucrărilor de asigurare statică a coșurilor de fum, la pagubele cauzate de calamităţile naturale sau de terţe persoane (montaj defectuos, transport și depozitare necorespunzătoare, etc

 ALEGEREA UNUI SISTEM DE COS DE FUM PROFESIONAL INOX

Cosurile de fum inox se utilizeaza pentru evacuarea produselor de ardere ale aparatelor de incalzire, in atmosfera exterioara.

Aceasta evacuare trebuie efectuata in conditii de siguranta si la o inaltime de siguranta (deasupra nivelului acoperisurilor).

Cosurile produse de firma noastra sunt cosuri din inox si sunt destinate aparatelor de incalzire cu combustibil solid,lichid sau gazos.

Avantajele folosirii unui cos de fum din inox sunt:

 • elemente componente cu precizie ridicata;
 • greutate proprie redus;
 • volum de montaj redus;
 • manopera si durata de executie redusa;
 • temperatura redusa a suprafetei exterioare;
 • rezistenta la umiditate si coroziune chimica deosebit de ridicata.

Cosurile de fum din inox se impart in doua categorii si anume:
A. Cosuri de fum din inox dublu perete DP
B. Cosuri de fum din inox simplu perete SP

semineeartdesign@gmail.com