Va recomandam montajul cosurilor de fum profesionale ceramice cu izolatie si manta de beton cu personal calificat

Construirea coşului de fum se va realiza cu respectarea reglementărilor tehnice de specialitate în vigoare şi a prezentelor instrucțiuni de montaj ale producatorului. Înainte de începerea lucrărilor de montaj se va verifica dacă domeniul de utilizare a tipului de coș de fum este corespunzător sursei de căldură. Montatorul coșului de fum professional ceramic va respecta normele de securitate și sănătate în muncă. Acordarea garanției pentru produse este condiționată de punerea în operă a sistemului complet și de respectarea tehnologiilor de montaj prezentate în continuare.

Dupa montarea pieselor cosului de fum acestea se vor prinde cu un sistem metallic ( cornier ) pe fiecare colt al cosului de fum si apoi se fixeaza cu bride metalice de imobil.

Fixarea bridelor metalice se va realiza cu conexpand-uri / ancore metalice, dibluri metalice etc.

Montajul COSULUI DE FUM DIN INOX se va realiza in concordanta cu proiectul de executie,respectand normativele tehnice in vigoare. Montajul se poate executa atat la interiorul constructiei cat in exteriorul ei.

Se defineste cota de intrare a cosului dinspre agregat (cota ramurii centrale a racordului T dinspre agregatul de incalzire).

Elementele cosului de fum se vor aseza in ordine de la baza spre partea superioara, respectand sensul sagetii de fum de pe eticheta de pe produs.

Aceasta insemana ca partea ‘’mama’’ va fi intotdeauna in sus iar partea ‘’tata’’ in jos,pentru a asigura scurgerea condensului prin interiorul tubului interior spre capacul de condensatie.

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt rezistente la temperaturi inalte, la umiditate, la factorii chimici atmosferici si cei produsi de materiile combustibile din agregatul de incalzire. Cu conditia unei montari si intretineri corecte, au o durata de viata de minim 10 ani.

Inspectarea si curatarea cosurilor de fum trebuie facuta cel putin odata pe an de catre personal specializat. Neefectuarea la termen duce la anularea garantiei.

Condensul format, care se acumuleaza in capacul de condensatie, trebuie evacuat la un sifon de pardoseala respectandu-se legislatia in vigoare cu privire la protectia mediului.

Daca se constata anomalii in functionare, cum ar fi: tiraj insuficient, scapari de fum, slabirea elementelor de prindere si fixare, mirosuri anormale, etc, se va lua legatura imediat cu un specialist in intretinerea cosurilor de fum sau cu firma producatoare.