Ce fel de șemineu este potrivit pentru casa ta?

seminee-clasice-seminee-pe-lemne-seminee-bioetanol-seminee-electrice-amenajari-living-in-stil-clasic-baroc-antic

Indiferent dacă vă construiți sau renovați casa, dacă aveți un șemineu, veți dori să vă asigurați că este în cea mai bună stare de funcționare.

Șemineele nu numai că adaugă eleganță și caracter unei case, dar sunt esențiale și dacă intenționați să vă bucurați de avantajele confortabile ale acestora.

În mod tradițional, șemineele au fost întotdeauna inima căminului, unde întreaga familie se adunau în nopțile reci. Și acum, deși este posibil să nu mai avem nevoie de un șemineu așa cum făceau oamenii în urmă cu o sută de ani, ele rămân încă un punct focal al oricărei încăperi – și al oricărei adunări familiale. Dar cum decideți ce tip de șemine este potrivit pentru dvs.? Citiți mai departe pentru a afla despre cele cinci opțiuni diferite disponibile.

semineu-modern-munyr

Șeminee pe lemne

Cel mai vechi și mai atemporal tip de șemineu este cel pe lemne și funcționează exact așa cum ați putea crede: tăiați câteva lemne, aruncați-le în șemineu și ascultați buștenii care trosnesc târziu în noapte. În ceea ce privește atmosfera confortabilă și estetica clasică, șemineul cu lemne nu poate fi înlocuit de nimic.   Cu toate acestea, are câteva dezavantaje importante. Șemineele cu lemne tind să fie mai scumpe, atât din punct de vedere al întreținerii, cât și al eficienței. Trebuie să fie curățate în mod regulat. Ele sunt una dintre cele mai puțin eficiente metode de încălzire efectivă, întrucât o cantitate mare de căldură se pierde în coșul de fum. Și, va trebui să stocați o sursă constantă de bușteni pentru combustibil.

Șeminee pe gaz

Nimic nu poate înlocui mirosul și senzația unui șemineu care arde lemne – dar șemineele cu gaz sigur se apropie! În timp ce șemineele cu gaz tind să arate similar cu șemineele care ard lemn, acestea nu necesită arderea efectivă a lemnului și, prin urmare, sunt mult mai ușor (și mai puțin costisitor) de gestionat. În mod similar, ele permit o gamă mai largă de opțiuni estetice. În interiorul șemineului, puteți folosi bușteni artificiali care au aspect de lemn real sau puteți utiliza alternative mai moderne, cum ar fi mărgelele decorative din sticlă.

seminee-moderne-amenajari-superbe-living-uri-case-si-penthouse

Șeminee electrice

 Șemineele electrice pot să nu aibă  aceeași caracteristică confortabilă precum cele pe gaz sau de șemineele pe lemne, însă tehnologia modernă a făcut ca aceste alternative să fie mai populare ca niciodată. În loc să folosească flăcări reale, șemineele electrice simulează aspectul focului cu ajutorul unui ecran, asigurând totodată căldură care nu necesită aerisire sau conectare la o linie de gaz. Șemineele electrice au multe alte avantaje. Acestea sunt accesibile, necesită  întreținere redusă și, în mod inerent, sunt mai sigure decât alte opțiuni, deoarece nu este necesară nicio flacără reală. Adesea vă permit să controlați atât căldura, cât și dimensiunea flăcării. În plus, multe șeminee electrice vin acum cu cronometre și se opresc automat, așa că nu trebuie să vă faceți griji că îl lăsați să consume toată noaptea.

Șeminee cu etanol

 Șemineele cu etanol sunt cel mai puțin eficiente în ceea ce privește furnizarea de căldură reală, dar dacă trăiți într-un climat mai cald, experiența vizuală a unui șemineu poate fi tot ceea ce vă doriți de fapt. În plus, sunt ușor de instalat, sunt ușor de întreținut și sunt disponibile în mai multe stiluri și dimensiuni diferite. Ele pot fi chiar montate pe perete sau pot fi așezate pe o masă.

V-ați decis ce vi se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră?